Bæredygtighed

I Kirppu går vi meget op i bæredygtighed. Man kan vel næsten sige, det er kernen af, hvem vi er. Det gør vi, både fordi vi mener, det er vores ansvar at sikre en verden for fremtidige generationer – og fordi det giver mening. Der har i mange år været snak om global opvarmning og […]

I Kirppu går vi meget op i bæredygtighed. Man kan vel næsten sige, det er kernen af, hvem vi er. Det gør vi, både fordi vi mener, det er vores ansvar at sikre en verden for fremtidige generationer – og fordi det giver mening. Der har i mange år været snak om global opvarmning og dens indvirkning på vores smukke planet.

Klimamål nr. 12

Som et led i at bekæmpe temperaturstigningerne, har FN lavet 17 klimamål, der på hver deres måde gør noget for at forbedre klimaet. For os er vi særligt interesserede i klimamål nr. 12. Det er nemlig her, vi i Kirppu kan gøre den største forskel.

Klimamål nr. 12 handler om ansvarligt forbrug og bæredygtig udvikling. Ved at købe og sælge dine varer i Kirppu Loppesupermarked indgår du og vi i en mere bæredygtig forbrugscirkel. I stedet for at smide ting ud, vi ikke længere bruger, forlænges tingenes levetid ved at sælge dem videre. Det reducerer produktionen af nye varer og værner derfor om et godt klima – både pga. det mindskede forbrug af CO2, men i høj grad også pga. det mindskede forbrug af vand og andre naturressourcer. Køber du varer i Kirppu i stedet for fra ny, er princippet selvfølgelig det samme – og du har en direkte positiv indvirkning på vores klima.

Vi stiller krav til os selv, hinanden og vores samarbejdspartnere

Nu sidder den skeptiske måske og tænker, ‘det er bare noget, de siger, at de går op i bæredygtighed’, men det er det ikke. For os handler bæredygtighed om handling og om at stille konkrete krav – til os selv, hinanden og vores samarbejdspartnere. Det betyder, at vi blandt andet vælger vores samarbejdspartnere, så vi bedst muligt kan leve op til vores og jeres forventninger om, at vi tager bæredygtighed alvorligt. Herudover forsøger vi hele tiden at skabe opmærksomhed på genbrug i hverdagen gennem diverse kampagner målrettet konkrete situationer, hvor et genbrugsvalg kan skabe kæmpe forandringer, bl.a. vores julegave-kampagner.

Fokus på mere bæredygtige produkter

Slutteligt er det vigtigt for os, at alle vores produkter bliver skabt på den mest bæredygtige måde muligt for os. Eksempelvis bliver vores manillamærker leveret af Bording. Manillamærkerne bliver produceret produceret af træ fra skandinaviske skove. Det vil sige at hver gang, der bliver fældet et træ for at producere vores manillamærker, bliver der plantet tre nye træer. Trykfarven, der bliver brugt, er miljøskånsom og de bliver produceret i EU for at minimere CO2-aftrykket.

Har du forslag til, hvordan vi kan gøre det endnu bedre? Så send dem endelig til os på info@kirppu.dk