CSR

Selvom Kirppu i dag er en kæde af butikker, glemmer vi ikke, at det er lokalsamfundet, der får os til at fungere. Derfor gør vi meget for at deltage i diverse lokale begivenheder og støtte op omkring lokalsamfundene, hvor vi kan. Det gør vi blandt andet ved at ansætte lokalt og blive en del af […]

Selvom Kirppu i dag er en kæde af butikker, glemmer vi ikke, at det er lokalsamfundet, der får os til at fungere. Derfor gør vi meget for at deltage i diverse lokale begivenheder og støtte op omkring lokalsamfundene, hvor vi kan. Det gør vi blandt andet ved at ansætte lokalt og blive en del af det lokale miljø. Derudover sponsorere vi også lokale klubber, foreninger o.lign. Kender du nogen, der fortjener et sponsorat, er du altid velkommen til at indstille til dette på spons@kirppu.dk

For os handler CSR generelt om at tage ansvar. Vi tager ansvar for miljøet og for mennesker. På denne her side vil vi fortælle mere om, hvordan vi tager ansvar for mennesker, men du kan læse om, hvordan vi tager ansvar for miljøet på siden bæredygtighed.

Ansvar for medarbejderes velvære

I Kirppu gør vi rigtig meget for at sikre, at vores medarbejdere altid har det godt. Det gør vi både igennem kontinuerlig videreuddannelse – og at klæde både nye og gamle medarbejdere på til de udfordringer, de kan møde både på arbejdspladsen og i livet. Vi ved godt, at vores vigtigste ressourcer er vores medarbejdere, og at de er hele mennesker. Derfor har vi skabt en virksomhedskultur, hvor det sociale er i fokus. Det gør vi blandt andet ved at facilitere sociale begivenheder for medarbejdere og at skabe en atmosfære, hvor alle er lige meget værd, uanset om de er deltidsmedarbejdere under 18, praktikanter, butikschefer eller direktører. Det lyder jo meget godt, men hvordan gør vi det i praksis? Det kan du læse meget mere om på siden historien om Kirppu.

Ansvar for det sociale samværd

I Kirppu elsker vi socialt samværd, og vi gør meget for at støtte op om det. Det er bl.a. én af grundene til vi har lounge område i vores butikker med gratis kaffe og te. Det skaber rum til at vores kunder og standlejere kan sætte sig og have en snak med os og hinanden. Det er vores erfaring at loungeområdet skaber fællesskab, og det er vi vilde med. Derudover sponsorere vi mindre foreninger, så de kan fortsætte med at skabe muligheder for mennesker kan mødes i lokalsamfundet. Vores sponsorater kan være alt fra gratis standleje over udstyr til kontante beløb. Kender du en forening, der godt kunne bruge en hjælpende hånd? Så send os en mail på sponsorat@kirppu.dk, og vi skal se, hvad vi kan gøre.

Økonomisk ansvarlighed

Det ligger som en af Kirppu’s grundsten at sikre økonomisk ansvarlighed. Både for den enkelte, for virksomheden og i et samfundsperspektiv. På samfundsplan hænger det rigtig godt sammen med vores kernekoncept. For hvad er mere økonomisk ansvarligt på samfundsplan end den cirkulærer økonomi? Når du køber og sælger ting gennem Kirppu Loppesupermarked er du med til at mindske ny produktionen af varer, hvilket betyder færre ressourcer og råvarer skal bruges. Du kan læse mere om fordelene ved cirkulær økonomi på miljøstyrelsens hjemmeside her.

Hvad mener vi så, når vi siger økonomisk ansvarlighed for den enkelte? I Kirppu giver vi principielt vores kunder mulighed for at tjene penge, der kan supplere deres indtægt – og give mere luft i budgettet. Men ved at købe varer i genbrug, er det ofte også muligt at finde gode varer til billigere penge, og på den måde mindske den økonomiske belastning, der kan følge med det moderne samfunds forbrugsræs. Vi gør en aktiv indsats for at normalisere købet af genbrugsgaver, så man kan fjerne fokus fra det monetære beløb og fokusere på det, der reelt set betyder noget. Nemlig meningen bag gaven.

Og nu kunne man fristes til at tro, at når vi siger økonomisk ansvarlighed for virksomheden, så handler det om, at vi skal tjene en hel bunke penge. Men det er ikke det vi mener. Økonomisk ansvarlighed handler også om at vi sikrer, vores kunder, jer, kan være sikre på, at de kan få deres penge udbetalt – at vores medarbejdere kan få løn. Ja det kan vel koges ned til, at vi sikrer, virksomheden bliver ved med at have en sund økonomi, så vi kan fortsætte med at kæmpe for at redde vores planet.