CSR

Selvom Kirppu i dag er en landskæde af butikker, glemmer vi ikke, at det er lokalsamfundet, der får os til at fungere. Derfor gør vi meget for at deltage i diverse lokale begivenheder og støtte op omkring lokalsamfundet, hvor vi kan. Det gør vi blandt andet ved at ansætte lokalt og dermed blive en del […]

Selvom Kirppu i dag er en landskæde af butikker, glemmer vi ikke, at det er lokalsamfundet, der får os til at fungere. Derfor gør vi meget for at deltage i diverse lokale begivenheder og støtte op omkring lokalsamfundet, hvor vi kan. Det gør vi blandt andet ved at ansætte lokalt og dermed blive en del af det lokale miljø. Derudover sponsorerer vi også lokale klubber, foreninger o.lign. Kender du nogen, der fortjener et sponsorat, er du altid velkommen til at indstille til dette på info@kirppu.dk.

For os handler CSR generelt om at tage ansvar. Vi tager ansvar for miljøet og for mennesker. På denne side vil vi fortælle mere om, hvordan vi tager ansvar for mennesker, mens du kan læse om, hvordan vi tager ansvar for miljøet på siden bæredygtighed.

Ansvar for medarbejderes velvære

I Kirppu gør vi rigtig meget for at sikre, at vores medarbejdere altid har det godt. Det gør vi både igennem kontinuerlig videreuddannelse – og at klæde både nye og gamle medarbejdere på til de udfordringer, de kan møde både på arbejdspladsen og i livet. Vi ved godt, at vores vigtigste ressourcer er vores medarbejdere, og at de er hele mennesker. Derfor har vi skabt en virksomhedskultur, hvor det sociale er i fokus. Det gør vi blandt andet ved at facilitere sociale begivenheder for medarbejdere og at skabe en atmosfære, hvor alle er lige meget værd, uanset om de er deltidsmedarbejdere under 18, praktikanter, butikschefer eller direktører. Det lyder jo meget godt, men hvordan gør vi det i praksis? Det kan du læse meget mere om på siden Historien om Kirppu.

Ansvar for det sociale samværd

I Kirppu elsker vi socialt samværd, og vi gør meget for at støtte op om det. Det er bl.a. én af grundene til, at vi har loungeområde i vores butikker. Det skaber rum til, at vores kunder og standlejere kan sætte sig og have en snak med os og hinanden. Det er vores erfaring, at loungeområdet skaber fællesskab, og det er vi vilde med. Derudover sponsorerer vi mindre foreninger, så de kan fortsætte med at skabe muligheder for, at mennesker kan mødes i lokalsamfundet. Vores sponsorater kan være alt fra gratis standleje over udstyr til kontante beløb. Kender du en forening, der godt kunne bruge en hjælpende hånd? Så send os en mail på info@kirppu.dk, og vi skal se, hvad vi kan gøre.

Økonomisk ansvarlighed

Det ligger som en af Kirppu’s grundsten at sikre økonomisk ansvarlighed. Både for den enkelte, for virksomheden og i et samfundsperspektiv. På samfundsplan hænger det rigtig godt sammen med vores kernekoncept. For hvad er mere økonomisk ansvarligt på samfundsplan end den cirkulære økonomi? Når du køber og sælger ting gennem Kirppu Loppesupermarked, er du med til at mindske nyproduktion af varer, hvilket betyder, at der bliver brugt færre ressourcer og råvarer.

Hvad mener vi så, når vi siger økonomisk ansvarlighed for den enkelte? I Kirppu giver vi vores kunder mulighed for at tjene penge, der kan supplere deres indtægt – og give mere luft i budgettet. Men ved at købe varer i genbrug, er det ofte også muligt at finde gode varer til billigere penge og på den måde mindske den økonomiske belastning, der kan følge med det moderne samfunds forbrugsræs. Vi gør en aktiv indsats for at normalisere købet af genbrugsgaver, så man kan fjerne fokus fra det monetære beløb og fokusere på det, der reelt set betyder noget – nemlig meningen bag gaven.

Og nu kunne man fristes til at tro, at når vi siger økonomisk ansvarlighed for virksomheden, så handler det om, at vi skal tjene en hel bunke penge. Men det er ikke det, vi mener. Økonomisk ansvarlighed handler også om at vi sikrer, at vores kunder kan være trygge ved, at de kan få deres penge udbetalt – at vores medarbejdere kan få løn. Ja, det kan vel koges ned til, at vi sikrer, at virksomheden bliver ved med at have en sund økonomi, så vi kan fortsætte med at kæmpe for at redde vores planet.