Indret din altan med genbrug

Solen står højere på himlen og fuglene flyver rundt med smågrene i næbbet. Tegnene på, at det er forår, viser sig, og du får lyst til at slå altandøren op og drikke bobler i solskinnet. Men da du åbner døren, mødes du af synet af et par visne hortensia og en jordslået havestol. Først sukker […]

Solen står højere på himlen og fuglene flyver rundt med smågrene i næbbet. Tegnene på, at det er forår, viser sig, og du får lyst til at slå altandøren op og drikke bobler i solskinnet. Men da du åbner døren, mødes du af synet af et par visne hortensia og en jordslået havestol. Først sukker du, men så indser du til din store glæde, at det er på tide med en make-over! Og hvorfor ikke indrette din altan med genbrug?

Vi giver dig her en guide til, hvordan du med genbrug kan indrette din altan, så den bliver både indbydende og personlig. Samtidig er der rig mulighed for at spare en god portion penge, mens du sender gode tanker hen på miljøet.

For ikke længe siden skrev vi om Earth Overshoot Day, som understreger, hvor godt det er, når vi køber genbrug – læs indlægget her.

DE FØRSTE OVERVEJELSER

En altan giver mange dejlige stunder, og derfor kan det godt betale sig at bruge tid og tanker på at indrette den. Som det allerførste bør du overveje, hvad der skal være på altanen, og hvordan den skal bruges. Skal du fx kunne spise frokost ved et bord? Skal der være et sofahjørne? Hvor mange planter skal der være plads til? Måske giver det dig bedre overblik at tegne en plantegning.

Når din overordnede idé for altanen er på plads, kan du begynde at planlægge, hvordan den skal personliggøres med ting, pynt og andre finesser. Vi synes, at genbrug er det oplagte sted at starte, når du skal gøre din altan helt unik. Derfor får du her 5 tips til, hvordan du kan tænke genbrug ind i din indretning.

 

Indret din altan med genbrug   indret din altan med genbrug

 

5 TIPS TIL AT INDRETTE MED GENBRUG

 1. MULTI-REOLEN

  Hvis du har en mur eller væg på din altan, kan du bygge en multi-reol (se billedet). Det er oplagt at pryde den med planter, lanterner eller anden pynt. Det kan også være rart at have et sted at stille tomme krukker eller lægge haveredskaberne. Kig i genbrug efter kasser i forskellige størrelser, farver, materialer og miks dem til en kreativ multi-reol.

 2. FANTASIFULDE KRUKKER

  Du kender sikkert den med gummistøvlen med en plante i? Når du handler genbrug, åbnes der helt naturligt op for muligheden for at tænke ud af boksen – for en krukke behøver ikke være standard. Du kan fx kigge efter kage- og the-dåser, kurve, en dukkeseng i træ, patentglas, en farverig skål, en lille skuffe m.m. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Og uanset, hvad du finder, vil det give et unikt præg på din altan.

 3. GÅ PÅ PUDEJAGT

  Puder er næsten en selvfølge, så du og dine gæster kan sidde blødt i flere timer på din altan. Er du til mønstrede puder? Pels? Hør? En af glæderne ved at handle genbrug er, at man ikke kan vide på forhånd, hvad man finder, og det, du finder, er måske helt unikt. Hvis du er den kreative type, kan du også kigge efter stof, som du kan sy om til et pudebetræk.

 4. PIMP DIN ALTAN OP MED FARVER

  Der findes mange måder at bruge farver på sin altan, og det kan kun bringe liv og glade dage til udendørshyggen! I genbrugsbutikker kan du finde farvet glas i alle afskygninger; vaser, glas, lysestager, skåle, figurer, lamper/lanterner osv. Når solen rammer glasset, bliver man bare glad indeni – og så kan glas jo stå udenfor året rundt.

  En anden måde at komme farver ind på altanen, er ved at finde et møbel, som trænger til en kærlig hånd og give det en gang maling i en frisk farve, fx grøn. Alt efter hvilket møbel, du skal male, kan du overveje at bruge pensel eller spraymaling.

  Det kan også være, du er typen, der godt kan lide rolige farver og derfor synes godt om træ og hvide/brune nuancer – her kan det alligevel være en flot kontrast, hvis du har én enkelt ting i en stærk farve, fx en helt blå kande i glas. Den vil skille sig flot ud!

 5. KRÆS FOR GÆSTERNE MED DIT ALTAN-KIT

  Når du venter besøg og skal servere lidt lækkert på altanen, vil du sikkert gerne servere det på smukkeste vis, så det hele emmer af forår og sommer. Hvorfor så ikke have dit eget unikke kit med ting, som du kan dække det lille altanbord med? Vi foreslår, at du går på genbrugsjagt efter disse ting:

  • Serveringsbakke
  • Glasflaske til vand
  • Vandglas, eventuelt med farvet glas
  • Skål til fx salat eller jordbær
  • Små tallerkener til fx boller eller kage
  • Pyntefigur, som holder på servietterne
  • Et par lysestager til pynt
  • Vase til udvalgte blomster

FIND GULD I KIRPPU LOPPESUPERMARKED

I Kirppu Loppesupermarked kan du finde masser af inspiration til at indrette din altan med genbrug. Der er 250-400 stande i hver butik, og det giver et kæmpe udvalg af varer og muligheden for at finde lige netop dét, du skal bruge til din altan. Vi hjælper dig hjertens gerne og glæder os til at se dig.

Find din nærmeste Kirppu-butik her.

Fotos er fra Kirppu Glostrup

‹ Forrige indlæg
Book stand
Næste indlæg ›

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar