Gør julen grønnere: Kristinas fortælling

Langt de fleste danskere er i dag enige om, at vi bliver nødt til at gøre noget for miljøet. Men hvordan kan du få en bæredygtig jul? Altså uden at lade det gå udover hyggen og traditionerne? Indtil jul vil vi komme med ugentlige fortællinger baseret på samtaler med vores kunder guide dig til at […]

Langt de fleste danskere er i dag enige om, at vi bliver nødt til at gøre noget for miljøet. Men hvordan kan du få en bæredygtig jul? Altså uden at lade det gå udover hyggen og traditionerne? Indtil jul vil vi komme med ugentlige fortællinger baseret på samtaler med vores kunder guide dig til at gøre julen grønnere. I disse fortællinger vil du høre seks helt almindelige danskeres bud på, hvordan man kan fejre jul.

Kristina Jakobsen

Kristina Jakobsen, @stinnajako

Alenemor til Marie og Oscar
Jurist, Aalborg

Hvordan fejrer du (bæredygtig) jul?

Jeg fejrer julen sammen med min familie og børn. Generelt elsker jeg/vi julen herhjemme. Det er for os hygge og stemningen, som vi forsøger at skabe sammen. Vi forsøger at tage ud og opleve så meget som muligt i julen. I år skal vi f.eks. besøge Voergaards slot og se deres julepynt og helt sikkert også i Aalborg Zoo og se det flotte julelys. Det glæder vi os meget til.

Hvordan vil du beskrive din julepynt stil? 

Min julepynt stil er nok bedst beskrevet som det traditionelle. Så må det også meget gerne være noget mine børn kan lege med (nok mest Marie). På den måde kan skabe deres egne små historier – og give julen lidt mere julemagi. Mit julebord er dækket i røde og grønne farver. Og så trækker jeg naturen ind på bordet og bruger masser af lys.

bæredygtig jul: antik julepynt

Er der noget julepynt du samler på eller har et særligt forhold til?

Jeg har helt sikkert et særligt forhold til den julepynt, jeg har fra min mormor. Det er noget meget gammelt julepynt, som man nok ikke kan få mere – og jeg kan huske, jeg har brugt timer på at lege med det. Og så det julepynt Marie og jeg har købt sammen i Disneyland. Begge dele er forbundet med mange gode minder.

Bæredygtig jul: genbrugsgaver og vintage julepynt

Hvad er dit forhold til genbrug ifbm. jul? 

Det kommer meget an på gaven og personen som skal modtage. Jeg er blevet meget mere opmærksom på genbrugsjulegaver efter jeg er blevet alenemor og har fået øjnene op for, at der er mange penge at spare ved at gå efter genbrug. Det er klart vi hver især har kriterier for, hvad vi vil købe brugt. Jeg har købt en del perler og perleplader til kalendergaverne i Kirppu. Jeg kunne også sagtens finde på at give en genbrugsjulegave, hvis det lige rammer det, jeg vil give. Og jeg selvfølgelig ved, det vil få en helt speciel betydning for modtager.

Hvad gør du for at skabe en bæredygtig jul? 

Jeg tænker meget over at gennemgå de ting vi har, vi kan sælge ud. Og så kigger jeg også meget på, hvad vi kan købe brugt – der er så mange næsten ubrugte ting i Kirppu, som ungerne sagtens kan få glæde af. 

Ville du blive glad for en genbrugsjulegave? ​ 

Ja, helt sikkert – for mig er det tanken bag der betyder noget. Jeg har tidligere fået en vintage design pung, jeg længe havde haft kig på. Den var købt i genbrug, og jeg blev virkelig glad. I år ønsker jeg mig mest ting til mit nye hjem – og de ting må gerne være købt i genbrug, såfremt de er i god stand. Jeg kigger meget på vaser og enkelte ting i bambus i øjeblikket, så måske noget med det.

Har du et godt tip til, hvordan andre kan få deres egen bæredygtig jul?

Det er altid godt at gennemgå, det man har derhjemme og få solgt ud eller give videre.

Hvad er dit forhold til genbrug generelt? Hvad er dine bedste fund?

Jeg er kæmpe fan af genbrug, og jeg elsker at kombinere nyt og gammelt. Jeg er ikke hellig på nogen måde – jeg er vild med design, og så er det virkelig fedt at finde det i genbrug, hvor det er billigere men stadig samme høje kvalitet. Det bedste fund jeg kan huske at have gjort til mig selv, er den bambus taburet, mit lille juletræ i dag står på. Den fandt jeg faktisk i Kirppu. Skal jeg kigge bredere er de bedste fund jeg gør, helt sikkert legetøj til mine børn. De bliver virkelig glade hver gang. De allerbedste ting, har helt sikkert været en dukke og nogle fine træ is.

 

Har Kristinas fortælling om hendes bud på en bæredygtig jul inspireret dig? Vil du gerne købe genbrugsjulegaver? Så kan du finde din nærmeste Kirppu butik lige her.

‹ Forrige indlæg
Book stand
Næste indlæg ›

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar