Månedens kreative genbrugsidé
Frodigt kunstværk

Planter kan pynte på mange måder. Som gulvplante, hængeplante, i vindueskarmen eller noget helt fjerde – men har du nogensinde set en indrammet plante? Vi kalder det et frodigt kunstværk, og du kan endda lave det selv og på din helt egen måde. Vi har lavet en DIY til dig: Lav en lille hængende have […]

Planter kan pynte på mange måder. Som gulvplante, hængeplante, i vindueskarmen eller noget helt fjerde – men har du nogensinde set en indrammet plante? Vi kalder det et frodigt kunstværk, og du kan endda lave det selv og på din helt egen måde.

Vi har lavet en DIY til dig:

Lav en lille hængende have af små sukkulenter i en gammel ramme fra Kirppu.

DU SKAL BRUGE

• Dyb ramme (4-5 cm)
• Små sukkulenter (eller større, der kan deles)
• Hønsenet
• Tang
• Hæftepistol
• Plastbakke (f.eks. en genbrugt kødbakke)
• Limpistol
• Pottemuld
• Selvklæbende ophæng

SÅDAN GØR DU

Tag bagbeklædning og glas ud af rammen. Klip hønsenettet til med en tang, så det passer til rammen. Fastgør nettet med en hæftepistol, der hvor glasset skulle have siddet. Klip en plastbakke til, så den passer i størrelsen til rammen, brug evt. flere og sæt dem sammen, alt efter størrelsen på rammen. Denne bakke er ca. 4 cm. dyb. Lim bakken fast med limpistol på rammens inderside. Vend rammen, og fyld pottemuld i bakken. Del og klip sukkulenterne til, og fjern jord fra rødderne. Stik rødderne i jorden gennem hønsenettet. Fyld rammen helt op og fyld eventuelt ud med enkelte stilke efeu fra haven. Sæt et selvklæbende ophæng på bagsiden og hæng rammen op.

TIP!

Tag rammen ned, når du skal vande “haven”, eller vand den forsigtigt med en vandforstøver. Sukkulenter behøver heldigvis kun meget lidt vand.

FIND INSPIRATION I KIRPPU

I Kirppu har vi masser af rammer i alle størrelser, farver og former – tit kan du faktisk også finde små sukkulenter rundt omkring på hylderne. Og hvem ved, hvis du ikke selv har det rette værktøj liggende, kan du måske også finde noget af det, du skal bruge for at komme i gang med at lave et frodigt kunstværk.

VIDSTE DU…

… at du kan følge hver enkelt Kirppu-butik på Facebook og se et lækkert udvalg af deres ting og sager, som er i butikken lige nu? Find butikkens side på facebook.dk/kirppudinbutik

 

‹ Forrige indlæg
Book stand
Næste indlæg ›

1 kommentar

  • Det ville være dejligt, hvis i havde en hjemmeside over butikkerne med de samme tilbud om at se lækre ting til salg i butikkerne lige nu, da jeg ikke har Facebook.
    Venlig hilsen Annette Ottosen

Skriv en kommentar