GØR JULEN GRØNNERE: JONAS’ FORTÆLLING

Langt de fleste danskere er i dag enige om, at vi bliver nødt til at gøre noget for miljøet. Men hvordan kan du gøre din jul grøn? Altså uden at lade det gå udover hyggen og traditionerne? Indtil jul vil vi komme med ugentlige fortællinger baseret på samtaler med vores kunder og guide dig til […]

Langt de fleste danskere er i dag enige om, at vi bliver nødt til at gøre noget for miljøet. Men hvordan kan du gøre din jul grøn? Altså uden at lade det gå udover hyggen og traditionerne? Indtil jul vil vi komme med ugentlige fortællinger baseret på samtaler med vores kunder og guide dig til at få en grøn jul. I disse fortællinger vil du høre seks helt almindelige danskeres bud på, hvordan man kan fejre miljøvenlig jul.

JONAS ØSTERGAARD @4.tilvenstre

Følg med! Her viser jeg kreative ‘gørdetselv’ løsninger til boligen og andet, som forhåbenligt inspirerer, wup wup 🥳

Har du nogen særlige juletraditioner? 

Vi har de sidste år (præ-corona) holdt julefest for vores venner. Vi inviterede alle til en eftermiddag med julesnacks og lege. Sidste gang vi holdte det, var vi over 30 børn og voksne. De særlige juletraditioner er vi ved at skabe sammen med vores datter på 2 år, som begynder at forstå mere og mere. Det har været svært at gøre, som vi plejer de seneste par år. Denne jul har stået på at finde ro. At have tid til at fordybe sig i legene med sit barn, lade legetøjet og julegaverne ligge på gulvet og rode. Fordi man i morgen ikke skal til familie tam-tam, men bare være sammen.

Præ-corona julefest Julemad

Hvordan vil du beskrive din julepynts stil?

Traditionen med oppyntning har altid været, at min kone har ladet mig lave alle de store juledekorationer. Så sætter hun lige en bamse i hjørnet eller binder en sløjfe om håndtagene på dørene 😊 Jeg elsker at lave dekorationer og samle vores juleting i små klaser på ny. Jo større sammensatte ting jo bedre, som at tage mit genbrugsvindue og hvert år lave et nyt tema. Da vi flyttede, sorterede vi kraftigt. Startede næsten på ny og går denne gang efter lidt mere kvalitet. Og lidt større ting, såsom store julekugler og nisser.

Grøn jul med plastiktræ der kan genbruges

Hvad gør du for at gøre din jul grøn? 

Vi skærer ned på gavepapir og gavebånd, da vi enten genbruger det fra sidste år eller pakker ind i noget helt andet, vi bruger det samme plastikjuletræ igen og igen og spiser alle vores julerester. For andet år i træk har vi aftalt med vores underbo/gode venner, at vi kun giver genbrugsgaver til vores børn. Det har i år udvidet sig til dele af vores familie – vi giver faktisk bare flere og flere genbrugsgaver. Vores kalendergave i år er også en meget fin pixikalender som stod til storskrald. Den fejlede intet.

Ville du selv blive glad for en genbrugsjulegave? Og har du modtaget en genbrugsgave før?

Jeg bliver mere glad for en genbrugsgave end andre, da jeg ved det giver mere mening i verden. Vi har modtaget en del. Vores datter fik en fin træ bondegård, som ville være meget dyr at købe for ny. Så ved at købe gammelt får du også noget kvalitet i stedet for den hurtige plastikgave som nemt knækker.

Har du et godt tip til, hvordan andre kan gøre deres jul grøn?

Sidste år modtag vi genbrugsgaver, hvilket både var fedt, da gaverne kunne blive større, men også at vide, man ikke var med til overproduktion gav også lidt til samvittigheden, hvilket også er noget, vi selv praktiserer. Vi bruger enten noget man selv har stående eller fra loppemarkeder/genbrugsbutikker.

 

7 hurtige

Hvordan ser dit julebord ud? Hvad dækker du op med? 

Hvert år laver jeg nye ting. De må gerne fylde og have en masse højde på.

Hvor mange er du på gaver med? 

Kun børnene og min kone

Hvem er den sværeste at give gaver? 

Det må være den oldeforældre, som intet ønsker sig og måske ikke lige kan se fidusen i genbrug.

Hvad ønsker du dig i julegave?

Da vi har købt hus ønsker jeg mig værktøj. Gerne genbrug!

Giver du dig selv julegaver?

Nix.

Hvad er det bedste du har købt til andre i Kirppu/genbrug? Hvem var det til? Blev de glade for det? 

Vi har købt bøger og tøj, som jo altid er under 50 procent af prisen. Med ligesindet ser de også kun charmen i genbrug

Hvad er det bedste du har købt til dig selv i Kirppu/genbrug?

Det må være vores vaskemøbel som jeg derefter har bygget om så det passer til os. Det kostede 80 kr.

 

Har Jonas fortælling om hans bud på en grøn jul inspireret dig? Vil du gerne købe genbrugsgaver? Så kan du finde din nærmeste Kirppu butik lige her. Glædelig grøn jul.

‹ Forrige indlæg
Book stand
Næste indlæg ›

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar